NIEUWE DATUM | 50 jaar Limburgse Natuurgidsen – Provinciale Natuurgidsdag Limburg

In 1970 werd de eerste cursus natuurgids in Limburg georganiseerd. Dit vormde meteen het startschot voor de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen. Ondertussen leidde deze Werkgroep samen met Natuurpunt CVN  –   vroeger Centrum voor Natuur- en milieueducatie   –   duizenden natuurliefhebbers op tot natuurgidsen.

Dit wordt gevierd samen met de vele vrijwilligers, natuurgidsen (in spe) en andere organisaties in het veld. Bovendien zijn er wandelingen en workshops om inspiratie op te doen rond vernieuwende methodieken zoals bushcraft, storytelling en bosbaden. Of ga je graag gewoon op wandel in de buurt? Dan kan ook!

Verloop

Tussen 9u30 en 10u30:  Ontvangst met koffie en thee

10u30: Officieel gedeelte met toespraken en uitreiking van natuurgidsbadges aan nieuwe natuurgidsen

11u30: Ludieke voorstelling ‘De natuur in’ met Joeri Cortens van Natuurpunt CVN

12u30: Receptie & lunch

14u00: Wandelingen en workshops

15u30: Afsluiting met koffie en Limburgse vlaai

Wanneer?   22/11/2020 van 09u30 tot 16u30
Afspraakplaats:
De Bosberg
Kelchterhoefstraat 10, 3530 Houthalen-Helchteren