Op zoek naar Ever

Het bos en zijn bewoners kunnen iedereen, jong en oud boeien, door hun schoonheid, grootsheid, geheimzinnigheid. Niet gekend is niet bemind zegt
een heel oud spreekwoord. Hoe jonger wij in contact komen met de wonderen van de natuur, hoe meer we ze kunnen begrijpen en respecteren. Er bestaan al tal van projecten rond milieueducatie voor kleuters, kinderen en jongeren van het gewone onderwijs. De vraag, naar een aangepast project voor kinderen uit het buitengewoon onderwijs, kinderen met leerstoornissen en/of een mentale achterstand, achtervolgde ons reeds gedurende enige tijd. Ook deze groep is geboeid door het bos en zijn bewoners en heeft recht op een project op niveau.

De grote leidraad is het boekje; “Rein en Ever “.

De kleine jongen Rein vindt een tand in het bos. Van wie is die tand?_.. Hij gaat op zoek in het bos en komt een aantal dieren tegen die heel wat meer kunnen dan zich alleen maar verstoppen. in zijn zoektocht naar de eigenaar van de tand, leert hij veel over het bos en zijn bewoners. Het is geschreven door Evelien De Vlieger, geïllustreerd door Marijke ten Cate en werd uitgegeven door Clavis.

Kostprijs:
20 euro deelname in de bijdrage van de vrijwilligersvergoeding voor de natuurgids. Iedere school krijgt per schooljaar één maal een gidsbeurt. (2 uur gratis)

Waar uitlenen?
CVN Limburg. Groene huis - Domein Bokrijk, 3600 Genk
011/265486
email: info@limburgsenatuurgidsen.be
Contactpersonen: Diane Huygen en Louisa De Coster.